Matlagning

Godagens! Hur mår ni? Det börjar bli en trevlig liten fredagsvana att blogga, det ökar verkligen fredagsfeelingen och jag hoppas att det kan smitta av sig på er också! Har du några roliga planer för helgen? Det är ju härligt att restriktionerna har släppts så man kan ut och hitta på saker igen. Det är nästan så att man har glömt hur man beter sig bland folk efter denna pandemi, haha!

Jag och Viktor ska ut och testa en ny restaurang – SEO Göteborg. Mina förväntningar är skyhöga och jag ser verkligen fram emot att få äta riktigt jäkla god mat. Har du något favoriträtt?

Här hemma blir det lätt att vi äter samma rätter hela tiden och jag tröttnar lätt. Då är det härligt att få gå ut på restaurang och äta något helt annat än vardagsmaten hemma och att det dessutom är någon annan som har lagat den.

Det senaste året har jag dock testat lite olika knep för att hålla igång kreativiteten och testa nya recept.

  1. Veckomatsedel. På så sätt är det lätt att variera de rätter man vanligtvis äter, så att man inte äter dom för ofta, haha! Dessutom kan man slänga in åtminstone en ny rätt i veckan för lite vardagsspänning 😉
  2. Handla mat på nätet. Genom att titta igenom kategorierna på Ica online så har jag hittat nya roliga produkter som jag inte hittat tidigare i butiken för att jag oftast går min vanliga runda när jag handlar. Nya produkter = nya eller åtminstone varierade rätter.
  3. Gå matlagningskurs. Jag gick en på köket.se där man fick lära sig såser. Och dom som känner mig väl vet att mat är inte mat utan sås, hehe. Men ärligt talat! Att kunna göra bättre såser har verkligen höjt kvaliten och smakerna på våra vardagsrätter.
  4. Sist men inte minst – investera i bra kokböcker. Först och främst Den rutiga kokboken. Där hittar man ALLT! Från hur man bakar bröd till hur man griljerar julskinkan. Sedan försöker vi bli bättre på att äta vegetariskt så jag har köpt en kokbok med roliga vegetariska recept och inte bara att man byter ut köttet mot ett substitut. Till sist så köpte jag även en kokbok med asiatiska rätter. Både jag och Viktor älskar asiatiskt så det var ett säkert kort.

Nu är det dags att styra ihop lite lunch – nudelsallad med räkor hade jag tänkt mig!

Trevlig fredag på er 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *