Påsken

Tjena tjena

Glad påsk till er alla! Om ni nu firar påsk såklart, av religiösa och/eller traditionella skäl. 

Min familj är inte särskilt religiös, men påsken är viktig ändå för oss, hade det inte varit för corona och det långa avståndet mellan Kiruna som jag är i nu och Vårgårda där jag har min familj, hade jag varit med dem nu och firat. Vid tillfällen som dessa saknar jag dom extra mycket, bara det enkla som att käka tillsammans. Lillasyster bor i Göteborg så hon och hennes sambo är hos våra föräldrar nu över påsken i alla fall. Face timade med dom igår, najs att se varandra även om det bara var över skärmen. 

Tanken är att hela familjen ska komma upp hit i maj-juni och hälsa på och att vi ska vandra ihop några dagar i Abisko nationalpark. Får se lite hur föräldrarnas ork är då, eventuellt krånglar mammas knä lite för mycket för en längre tur. I så fall blir det några dagsturer istället. Till exempel Midnattsssolstigen, den borde vara lagom när den bara är drygt 4 km lång och tar cirka två timmar att gå. Visste ni förresten att det är midnattssol här uppe redan i slutet av maj till mitten av juli?!  

Älskar fjällen och trekking! Det är delvis därför som jag flyttade så långt norröver, det finns liksom inte fjäll på samma sätt söderöver i vårt avlånga land. Charmen med att bo här är att man får se så mycket mer än när man bara är turist, inte minst att se årstidernas växlingar och naturens alla färgskiftningar och kulturen här uppe med både svenskar och samer.

Annars märks det inte särskilt att det är påsk, mer än att det är ledigt förstås. Jag har mest repat i helgen och lyssnade på några nya låtar av ett av mina favoritband. Tog en promenix i solen igår, najs var det. Caféet runt hörnet i mitt bostadsområde hade öppet med uteservering så passade på att ta en kaffe i solen också och vejpade. Cigg och kaffe är ju alltid bäst, men måste ändå säga jag gillar trenden med att vejpa, framförallt får man ju sitta på uteserveringar när man gör det och det finns ju mängder med olika roliga smaker och sånt att prova. Ska beställa mer e-juice från Liqua när jag skrivit klart för idag här på bloggen. 

Hörs snart igen, musik älskande vänner! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *